Plans

Pla Manteniment Preventiu

Aquest servei inclou
Descripció

Avaluï i optimitzi el seu sitema informàtic, és la millor garantia per prevenir futures dificultats.

Logotipo Mantenimiento preventivo

Aquesta modalitat de manteniment aquesta ideada per a aquells clients que tenen petites pimes i no volen cenyir-se a un contracte de manteniment mensual.

En aquesta modalitat el client disposa de diferents bons que cobreixen unes hores determinades d'assistència tècnica, que el client pot consumir segons les seves necessitats, sense preocupar-se per estar subjecte a pagaments mensuals concrets.

L'ordre d'intervenció en aquest tipus de manteniment és el següent:

Telefònic: Es disposarà d'un número de telèfon, on es podran comunicar les incidències o realitzar consultes, en horari d'oficina.

Remot: S'establirà un enllaç de comunicació amb el client a través de VPN, Internet, o Assistència Online. D'aquesta manera SIC podrà accedir als seus equips sense necessitat de desplaçar al seu domicili o empresa, solucionant el problema en el menor temps possible, minimitzant així el temps d'intervenció i evitant causar demores innecessàries.

Presencial: En l'últim cas, si no es pot resoldre en qualsevol dels dos plantejaments anteriors, un tècnic es presentarà a les instal.lacions del client, s'aplicarà tarifa de desplaçament a part.

Nota: Totes les intervencions esmentades anteriorment restaran temps dels bons contractats.